Els alumnes han completat la seva formació a les cocteleries. Foto: Ajuntament

Alguns dels alumnes que estudien a l’Escola de Bàrmans de la ciutat han pogut aprofitar aquest estiu per posar en pràctica allò que han après durant el curs. Cocteleries del barri com El Viejo Piano o Mary Pickford han acollit estudiants en l’estada a l’empresa, l’última etapa educativa que ha de permetre als joves entrar en contacte amb el món laboral real i completar així la seva formació, posant en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

Aquesta és una de les apostes que promou el Centre de Formació d’Hostaleria municipal perquè joves riberencs d’entre 16 i 29 anys puguin obtenir una formació professional i afavorir així la seva incorporació al mercat laboral. De fet, el projecte compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, que subvenciona el curs.

La formació està formada per un curs de 400 hores en què els estudiants descobreixen els secrets de la professió de cambrer i aprenen les tècniques per especialitzar-se en el sector de la cocteleria, una especialitat de prestigi i que, segons el consistori, és un dels més dinàmics de la ciutat.

Un cop feta la formació, els alumnes fan 100 hores de pràctica en una cocteleria per tal de posar en pràctica tot allò que han après durant el curs. La bona acollida d’aquest projecte ha permès que un 70% dels participants hagin trobat feina un cop acabada la formació.

Aquesta ha estat la tercera edició del curs, en què també hi han participat hotels com el Renaissance Fira o cocteleries com la barcelonina Dry Martini.