Tots els comerciants homenatjats durant la Nit del Comerç. Foto: Ajuntament

La nova edició de la Nit del Comerç va tornar a aplegar, un any més, els treballadors i treballadores del sector del comerç, que a la ciutat està format per més de 8.000 botigues i establiments distribuïts pels diferents barris de manera que, com reconeixen des de l’Ajuntament, són un autèntic “vertebrador de la vida social” de la ciutat. A més, també reivindiquen el seu paper a l’hora de posar “a l’abast de la ciutadania un comerç de proximitat”.

A banda de destacar el paper social que té el comerç local als barris, la gala que es va celebrar dissabte 30 de novembre a l’Hotel Porta Fira també va servir per reconèixer una onzena d’establiments de la ciutat que tenen més de 40 anys d’història.

Els reconeixements van ser per la perruqueria Loly & Irene i la joieria Iglesias, els dos establiments de Bellvitge; pel bar restaurant Alarcón, la joieria Marco i per Sanitaris Awyca, del Centre; per Creaciones Dama i Sanitarios López, tots dos de la Florida; Iluminación Gorriz de Santa Eulàlia i per la perruqueria Barberà, Cavi Mobiliari i l’autoescola Collblanc, tots tres d’aquest últim barri.

Si aquests comerços i establiments han aconseguit aixecar la persiana cada dia durant més de quaranta anys ha estat gràcies a l’adaptació dels negocis als canvis socials, però també a la continuïtat generacional.

A més d’aquests reconeixements, l’Ajuntament també va entregar mencions especials a Marisa Pozo, Olga Ruiz Herrera, Emili Carnasa i als membres de l’antiga Junta del Mercat Interior del Centre.