El Mercat del Centre continua obert de 8 a 13 hores. Foto: Arxiu

Els mercats són un dels sectors que mantenen l’activitat tot i l’estat d’alarma i el confinament, ja que venen productes d’alimentació de primera necessitat. Però les mesures extraordinàries de neteja i prevenció també es fan notar i a la ciutat, els paradistes i l’Ajuntament van acordar reduir l’horari d’obertura. Ara, els mercats municipals, inclòs el Mercat del Centre, només poden obrir de vuit del matí a una del migdia.

Per Cristina Martín Fuentes, presidenta de la Junta de les parades interiors del Mercat, aquesta és una bona solució, ja que “això és una marató, no una carrera de fons”. Entén que hi hagi companys que considerin que aquest canvi els perjudica davant dels supermercats, que continuen obrint les mateixes hores, però considera que la situació que estan vivint “va més enllà de vendre o no vendre” i que aquest canvi, que han acceptat un 80% dels paradistes, també es fa pensant en els ciutadans.

CANVI DE COSTUMS
Martín explica que, des de l’inici del confinament, han notat alguns canvis a la manera de fer dels compradors. Per exemple, si abans les comandes per WhatsApp o per telèfon eren un 40 o un 50% i es concentraven, bàsicament, dijous, divendres i dissabte, ara aquesta via ja concentra el 80% de les compres que fan els clients habituals.

Un altre dels canvis que han notat és el fet que, amb el tancament de les escoles, ara els infants estiguin cada dia a casa i hi facin tots els àpats. Això ha fet que molta gent recuperi plats més elaborats i valori més el producte fresc a l’hora de fer el menjar.