Els comerciants s’han sentit desemparats. Foto: Google Maps

“Que la gent es quedi al barri per donar-li vida”. Ho diu Mireia López, presidenta de l’associació de comerciants Santa Eulàlia Comerç. De fet, com explica a Línia L’H, l’entitat ha posat en marxa una campanya a través de les xarxes socials perquè la ciutadania “no s’oblidi del petit comerç” a mesura que s’aixequin les mesures del confinament. López diu que si els veïns i veïnes volen recuperar la vitalitat dels carrers i del barri han de donar suport al petit comerç. Si no, adverteix que “les persianes avall hi seran sempre”.

Tot i que el cop econòmic que ha patit el sector del comerç ha estat fort, López explica que la gent, el que ha de fer, és no perdre els costums que ha adquirit durant el confinament provocat per aquesta crisi sanitària. Ella ho ha comprovat des de primera fila, ja que com explica: “he vist gent comprant a la botiga que no havia vist mai” als comerços del barri, i això que la seva família hi viu i hi té el negoci des de fa generacions.

GANES DE COMPRAR
Per a López, un element que també ajudarà a recuperar el petit comerç és el “mono de comprar” que considera que té la gent després de tants dies tancada a casa seva.

Però això pot acabar sent un miratge, ja que la representant dels comerciants creu que serà al setembre quan els botiguers notaran si hi ha una caiguda de les vendes més important.

Sobre les administracions, López assegura que “el petit comerç s’ha sentit desemparat”, tant per les poques ajudes que els han ofert, com per la falta de protocols sanitaris per tornar a obrir.