Un dels establiments que s’ha sumat a la protesta. Foto: Twitter (@restauradors)

Propietaris de bars i restaurants de l’Hospitalet han decidit parar l’activitat per reclamar ajudes a l’Ajuntament. Avui, d’una a dues del migdia, molts negocis abaixaran la persiana per exigir al govern municipal ajudes i solucions al seu sector, un dels més castigats per la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Amb aquesta protesta volen demanar al consistori que prengui mesures urgents ara que els negocis poden reprendre l’activitat, ja que si no asseguren que molts hauran de tancar.

El grup de restauradors reclama la condonació de tots els impostos per aquest 2020, que l’Ajuntament permeti instal·lar totes les terrasses que els bars i restaurants hagin demanat, que en aquells casos on no hi hagi espai per una terrassa permeti posar taules o barrils per poder oferir servei als clients i, finalment, ajudes econòmiques per als propietaris per poder fer front als pagaments. Aquestes mesures van quedar recollides en un manifest que el grup va fer arribar a l’Ajuntament fa més d’un mes.

Els restauradors denuncien la lentitud i la inacció del govern municipal, que els va convocar a una reunió a principis de mes. Des de llavors asseguren que no han tornat a parlar sobre la seva situació amb cap representant del consistori i critiquen que l’Ajuntament no ha pres cap mesura ni ha atès cap de les seves demandes. Davant d’això, els bars i restaurants que s’han sumat al col·lectiu aturaran l’activitat avui durant una hora, per denunciar que així no poden treballar.