Jaume Graells

Graells va advertir l’alcaldessa Marín sobre les irregularitats al Consell Esportiu. Foto: ACN

El regidor que va denunciar les presumptes irregularitats en el Consell Esportiu, Jaume Graells, ha anunciat que renuncia a l’acta de regidor al Ple de l’Ajuntament i que abandona la militància del PSC. En una carta que ha enviat al primer secretari del PSC, Salvador Illa, Graells ha reconegut que no pot continuar militant en un partit que “davant la corrupció castiga al denunciant”.

Sense anar més lluny, el seu partit va decidir fa uns mesos retirar-li totes les funcions que encara tenia atribuïdes al govern local.

Graells també acusa la direcció del PSC de tenir una actitud “passiva” i de no haver actuat “amb fermesa” des del febrer del 2020. En aquell moment, Graells va advertir l’alcaldessa, Núria Marín, sobre les presumptes irregularitats que havia detectat a l’ens esportiu.

Per tot plegat, el ja exregidor titlla de “decebedora” la manera com ha abordat el partit aquest suposat cas de corrupció. “Depurar responsabilitats polítiques no és jutjar, és començar a fer les coses bé en aplicació compromesa i exemplar dels compromisos fundacionals del PSC”, afegeix a la missiva.

La fiscalia demana arxivar la causa contra Marín

Aquesta carta es fa pública dies després que la fiscalia hagi demanat l’arxivament de la causa contra Marín, que està investigada per presumptament no haver actuat davant les possibles irregularitats en el si del Consell Esportiu.

Lluny d’això, segons indica el fiscal, Marín hauria actuat degudament. “L’actitud, el comportament i les decisions de la investigada no encaixen amb la idea d’una deixadesa de funcions. Va complir amb l’obligació de controlar l’ús de les subvencions concedides”, assenyala el fiscal.

Sigui com sigui, aquest cas ha suposat la dimissió d’un dels altres càrrecs polítics investigats, com ara qui era segon tinent d’alcaldia, Cristian Alcázar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram