Anna Simó declarant als jutjats com a membre de la Mesa del Parlament. Foto: Javier Barbancho/ACN

Esquerra Republicana ha proposat que Anna Simó ocupi la secretaria d’Educació, Cultura i Esports a l’Executiva Nacional del partit. L’exregidora republicana a l’Ajuntament de l’Hospitalet i exmembre de la Mesa del Parlament serà l’encarregada de substituir Natàlia Garriga, recentment nomenada consellera de Cultura. Els republicans han decidit renovar l’Executiva després de la constitució de la nova Generalitat, amb Pere Aragonès com a president.

Amb l’entrada de Simó a l’Executiva Nacional d’Esquerra, la representació de l’Hospitalet a l’òrgan de direcció dels republicans es duplicarà. Fins ara hi havia la presidenta d’Esquerra Republicana de l’Hospitalet, Sílvia Casola, que ocupava la secretaria de Transició Ecològica. Una àrea que guanyarà pes, ja que també incorporarà Habitatge, “una prioritat d’acció política” per als republicans.

La nova Executiva d’Esquerra Republicana ha de ser ratificada en el Consell Nacional que el partit celebrarà aquest dissabte, 19 de juny. L’objectiu dels republicans és enfortir el partit “amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023.  Per això, els republicans reordenaran i reforçaran les diferents secretaries per reforçar el seu paper a escala local i ampliaran de 22 a 26 membres l’Executiva per “seguir enfortint l’organització”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram