Esquerra Republicana de Catalunya va guanyar les eleccions a la ciutat de Barcelona i els veïns i veïnes de les Corts vam ser protagonistes: per primer cop a la història, ERC va ser la llista més votada al districte. En aquests darrers quatre anys ens hem esforçat molt per ampliar mires i d’aquesta manera guanyar suports i companys de viatge. Els bons resultats ens confirmen que no ens hem equivocat.

Representem la diversitat de la nostra societat. Som feministes, som sensibles a l’emergència d’accés a l’habitatge, a les conseqüències del xoc climàtic, als problemes del jovent, de la gent gran, de les persones amb diversitat funcional o dels immigrants i refugiats, i no acceptem diferències per raó de gènere, orientació sexual, raça o creença. Així ho hem volgut transmetre, per descomptat, sense renunciar mai a la defensa dels valors republicans, de la llibertat, la democràcia, la justícia i dels drets civils.

En aquest moment excepcional, en què veiem amenaçats els drets i les llibertats més essencials, no podem deixar de banda la nostra lluita infatigable per la llibertat dels presos i preses polítiques i pel retorn dels exiliats i exiliades, així com la defensa per la llibertat del nostre país.

Representem la diversitat de la nostra societat i treballarem per millorar la vida, el present i el futur dels veïns i veïnes

I tot això, ho tenim molt clar, mai hauria estat possible sense el suport i la confiança dels veïns i veïnes del districte de les Corts. Ens hem trobat molt còmodes treballant amb vosaltres, colze a colze, amb complicitat i un gran sentit d’unitat. La vostra lluita ha estat també la nostra i hem caminat plegats cap a un mateix destí. És per això que des d’Esquerra Republicana de les Corts us volem fer arribar la nostra més sincera gratitud. Gràcies per la confiança i el suport, no us defraudarem i ens trobareu al vostre costat quan ens necessiteu. Ens heu escollit com els vostres representants i seguirem sent la vostra veu allà on faci falta, amb valentia i coratge. Aquesta victòria és de tots i cadascú de vosaltres: ara és el moment de felicitar-vos.

Treballarem per un districte millor amb el propòsit de portar la iniciativa i no escatimar cap esforç en desplegar el nostre projecte: seguim compromesos amb els valors i les accions que hem difós en campanya i sempre ens comportarem amb rigor i seriositat. Mai faltarem als nostres principis.

És per això que cal que engeguem des del primer dia iniciatives per garantir que les ferides urbanístiques obertes al districte com la Colònia Castells, el carrer Danubi o la reforma de l’espai Barça ens permetin tenir uns barris més verds i cohesionats, garantint el dret a l’habitatge dels cortsencs i cortsenques. També hem de treballar en aspectes tan diferents però complementaris com la convivència a l’espai públic, la mobilitat, la manca de places de residències per a gent gran o a escoles bressol, la solidaritat amb els presos i preses polítiques amb la presència del llaç groc a la Seu del Districte o l’acció cultural i social de les entitats, entre molts altres.

Treballarem per millorar la vida, el present i el futur dels nostres veïns i veïnes i per arribar tan lluny com vulgueu.