La vaga de metges ens preocupa però, amb tot el que estan fent per “mercantilitzar” la sanitat, és normal que tothom es queixi i els metges també. Volem fer palès el risc sanitari afegit existent, en l’enfrontament entre les víctimes: pacients, metges i diferents estaments sanitaris entre sí. La relació de confiança entre el actors sanitaris és regla d’or per a l’eficiència del sector.

La política competitiva, introduïda des de fa temps pels polítics que volen posar els Serveis Públics al mercat, pot ser bona per al sector industrial, però no per al sanitari. D’altra banda, molts experts diuen que la “inseguretat dels mercats” financers està creant una oportunitat de negoci per a les grans financeres: captar clients i obtenir beneficis. Nosaltres ens preguntem a qui pot beneficiar la “inseguretat sanitària” provocada pel Govern.

Són legitimes la majoria de les accions de defensa que estan duent a terme pacients i professionals, com l’ocupació de centres, els talls de la via pública, les manifestacions a l’entrada de parlamentaris, vaga de metges i personal sanitari, etcètera, perquè estem davant de serioses amenaces que augmenten el cabal del riu de la mercantilització, la mutualització i la inflació de la despesa individual en sanitat, i ara més que mai és necessària la unió de les víctimes contra la mala governança per la Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública.

Roger Bernat Landoni i Marta Carrera Plans


NO FACILITEN NEGOCIS?

En plena crisi econòmica Govern i ajuntaments no paren de pregonar que impulsaran l’economia, que facilitaran la creació de negocis per engegar nous llocs de treball. Malauradament sóc testimoni d’un exemple que desdiu tal intenció. Fa tres mesos que, per errors aliens a l’empresària, una futura perruqueria es troba aturada. L’ajuntament, tot i que verbalment ha donat llum verda al permís d’obres, no ha emès encara certificat del mateix. L’obra està pendent d’inici sense donar feina a paletes, ebenistes i electricistes ja emparaulats, i el que resulta més paradoxal, sense crear llocs laborals a una estilista i dues perruqueres. No obstant això, sí que s’està pagant un lloguer pel local i uns impostos a l’ajuntament.

David Rabadà Vives