En ple segle XXI ens trobem a Catalunya amb presos polítics. Costa d’entendre la repressió brutal que estem rebent per part de l’estat espanyol. Aquests dies s’estan jutjant nou dels nostres dirigents polítics per haver organitzat un referèndum d’autodeterminació. Per aquest fet porten en presó preventiva més d’un any.

El nostre President legítim Carles Puigdemont està exiliat a Brussel·les. Sis consellers més del Govern català van prendre també el camí de l’exili. Aquesta repressió és deguda a la inamovible postura del govern central, que no permet que el poble català decideixi sobre la seva independència. La setmana passada van declarar com a testimonis l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, i l’exministre de l’interior. Van respondre a les preguntes dels advocats defensors dels presos polítics amb una gran mancança de veracitat. Referent a unes càrregues policials desproporcionades (amb més de mil votants ferits) van respondre no tenir coneixements dels operatius policials. Tampoc reconeixien la violència per part dels cossos de seguretat, quan les imatges de tal salvatjada van fer la volta al món. Una de les víctimes va perdre un ull, provocat per una pilota de goma disparada per un policia, quan a Catalunya aquestes armes estan prohibides.

Els polítics catalans a l’exili estan internacionalitzant aquesta causa, ja que a Espanya li interessa fer invisible aquesta gran injustícia. Un dels nostres lemes és: “Escolta Europa”, ja que sembla que la UE està mirant cap a una altra banda. Als lectors d’aquest mitjà de comunicació els convidaria a llegir l’informe que acaba de publicar el consell de drets humans de l’ONU envers aquest judici. En ell acusen les autoritats espanyoles de vulnerar els drets humans i parlen de deficiències en aquest judici. Moltes persones demanem l’absolució dels nostres polítics i una solució democràtica que ens permeti escollir sobre el nostre futur.