El Partit Popular acusa els de Podemos de xavistes. Paradoxalment, i fent això, el PP no veu la biga en ull propi però sí la palleta en el contrari.

Segons la política perpetrada pel PP i pels xavistes, poca distància els separa. M’explico. Avui dia l’oposició de Veneçuela intenta impulsar noves lleis democràtiques en el seu parlament. Desgraciadament, Maduro i els seus xavistes, amb més poder al país, amb l’exèrcit sota les seves ordres i el tribunal constitucional al seu servei, s’apropa més al PP espanyol que al partit de Pablo Iglesias. Cada cop que l’oposició de Veneçuela intenta impulsar una nova llei Maduro i els seus, emparant-se en una constitució arnada i plena d’interessos foscos, la porten al Tribunal Constitucional i la deroguen. Exactament el mateix fa el PP amb cada llei aprovada pel Parlament català.

La pregunta és, com té la barra el PP d’acusar de xavistes als de Podemos quan és el Popular qui fa el mateix que Maduro? Aquí sí que hauria d’intervenir la monarquia espanyola amb neutralitat. Potser caldria que la casa reial fes com en el passat quan li va dir a Chávez: ¿por qué no te callas?, però en aquest cas dirigit al PP.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram