Si bé tots sabem que arribada una certa hora la nostra vida en aquest món finirà, el comiat és més sentit quan el que marxa ha estat una bona persona, un bon company i un bon veí, i aquestes virtuts les tenia, amb escreix, el nostre benvolgut amic Joan Santacana i Fabregat, que ens deixà just acabar el dia de Sant Esteve passat.

Va venir a viure en aquest districte barceloní de les Corts des de molt petitet i la seva extensa bonhomia va aconseguir que, pas a pas, el conegués tot el barri i que, a més, l’estimés tothom.

Aquestes virtuts, copsades per tots, han fet que el seu comiat hagi estat molt sentit i, entre altres, ho varen demostrar les estrofes de la Vall del Riu Vermell que li cantaren una colla de companys i companyes de l’Espiga davant la tomba del cementiri de les Corts on hi reposarà per sempre més.

Com a nota trista direm que tots aquells amics seus i companys cantaires van ser privats de visitar-lo per fer-li companyia durant els prop de quatre mesos que va estar convalescent a casa seva, però llur veu no la varen poder callar quan aquests companys l’exerciren davant de l’expressada tomba del cementiri referit mentre entonaven aquelles estrofes.

Amb tot podem assegurar que en Joan Santacana ha esdevingut i serà sempre una icona de la bondat dins el veïnat del barri de les Corts i la S.C. l’Espiga de les Corts en perpetuarà la seva memòria. Que Déu hagi acollit la seva ànima per a tota l’eternitat. Q. R. en P.