El dia 15 d’octubre de 2016 un nou espai alliberat obria les seves portes al districte de les Corts, al carrer Benavent 25, on hi ha un edifici abandonat des de fa més de 8 anys. La Benaventurada tenia com a projecte obrir un centre social autogestionat així com donar ús als pisos buits per a persones joves del barri que tenen dificultats per emancipar-se.

L’alliberament de La Benaventurada ha comportat l’aparició de pors, prejudicis i de tòpics en una part del veïnat del barri del Camp Nou. Uns veïns i veïnes que, pensem, han mostrat una reacció contra La Benaventurada totalment desproporcionada amb la realitat i alimentada per la difusió de mentides sobre el que havia de ser el projecte de l’edifici que aquest jovent del barri havia alliberat.

De ben segur que totes hem fet grans esforços per tirar endavant, però la precarietat de condicions de vida i de feina que totes estem patint és un problema que comença a solucionar-se quan tenim clar que mai no hem de conformar-nos a no poder accedir a un habitatge digne perquè cobrem un sou de misèria. No és un moment vital del jovent, és una estafa d’un sistema econòmic que ens afecta a tothom.

La CUP defensem l’accés a l’habitatge basat en la seva funció social. Ningú ha de patir al Carrer Benavent, al barri del Camp Nou o a les Corts. La gent que donem suport a l’alliberament d’espais buits el què volem és que les persones que no tenen accés a habitatge en tinguin. No que els que en tenen el vegin perillar. No tindria cap sentit.

Per altra banda, el desallotjament de La Benaventurada ha arrossegat múltiples irregularitats. Unes irregularitats que provenen d’un sistema que no assenyala com un problema el fet que un propietari hagi desaparegut i hagi dimitit de les seves obligacions o bé que una empresa de control d’accessos s’apropiï de l’espai públic.

Des de la CUP de les Corts sempre serem al costat del dret a l’habitatge, del dret de la joventut a l’emancipació, del dret a la convivència entre tot el veïnat i per una gestió social, no penal, de la resolució de conflictes. I per això no defallirem en dir que la CUP de les Corts lluitarem contra les conseqüències de l’individualisme i l’egoisme que l’actual sistema econòmic fomenta.