A la plaça de les Corts s’hi ha instal·lat una gossera sense complir amb la normativa vigent, ni amb els requisits d’impacte mediambiental que es demanen.

M’explico: ara mateix, 11 del matí, estic sentint de manera seguida i constant els lladrucs que fan els gossos que estan al pipicà de sota de casa meva (plaça de les Corts/carrer Nicaragua). No és una cosa puntual d’ara: és cada dia, a tota hora. Podríem restar el període d’1 a 5 de la matinada. Però, a partir d’aquesta hora, es comencen a sentir lladrucs. És a dir, a tota hora i, en especial, al migdia i de 19 a 23 hores, que és quan s’hi poden reunir uns 30 gossos alhora. Hi ha gossos que es passen tres quarts d’hora amb el mateix so constant, que se’t va clavant al cap i no et pots concentrar amb el que estàs fent. Que fa l’amo, mentrestant? Estar-se assegut mirant o parlant pel mòbil. Ni un sol gest per fer-lo callar.

Per què jo no puc treballar, estudiar o llegir a casa meva, sense sentir constantment els lladrucs dels gossos? Per què quan fa bon temps no puc tenir les finestres obertes i alhora escoltar la televisió? Per què no puc dormir amb la finestra oberta? Per què haig de consentir que s’envaeixi la intimitat del meu domicili?

Em consta que alguns veïns han fet reclamacions a l’Ajuntament sobre aquesta situació i, fins ara, no hi ha hagut resposta. Hi ha veïns que han intentat parlar amb els amos per fer-los veure el malestar que produeixen, i contesten que truquem a la Guàrdia Urbana i veurem com no venen. Malauradament, tenen raó. N’hi ha hagut d’altres que han rebut un cop de puny.

Tothom sap que el so puja cap amunt, i a la plaça de les Corts, per la seva estructura quadrada i d’edificis alts, el so puja i rebota cap dalt. Se sent molt més tot des dels pisos alts, com el meu cas, que al carrer mateix. No és gens encertada la ubicació d’aquest pipicà. Els gossos es van alternant, en marxen uns i en venen d’altres. A casa seva estaran calladets, però els veïns hem d’aguantar els lladrucs tot el dia.

Si es volgués instal·lar a la plaça una gossera, de ben segur no s’autoritzaria, perquè no compliria la normativa mediambiental i acústica, però aquest pipicà, que produeix el mateix perjudici i les mateixes molèsties, està admès.

Per tant, poso en el coneixement del Districte aquesta situació de contaminació acústica que afecta la nostra salut i el nostre benestar a casa nostra, i demano que es prenguin mesures resolutives perquè s’acabi d’una vegada amb aquest abús per part dels amos dels gossos, que contaminen l’espai públic i el nostre domicili.