Voler independitzar-se d’un país és delicte? Preparar accions pacífiques per protestar contra els abusos d’un estat és comparable amb accions terroristes? La resposta dins d’un marc democràtic seria ‘NO’, però resulta ser ‘SÍ’ a Espanya, un país que presumeix de demòcrata. Si ho fos, no hi hauria presos ni exiliats polítics catalans per realitzar un referèndum d’autodeterminació.

Espanya està utilitzant tota la seva energia per aixafar el moviment independentista. Van començar per polítics i líders socials, van agredir brutalment votants pacífics i ara s’atreveixen impunement contra el poble. Arresten persones de matinada i les acusen de terrorisme. Malauradament, vivim en un món en què moltes persones han patit atacs terroristes; és massa greu voler comparar un moviment pacífic amb una banda terrorista.

La premsa espanyola acusa i jutja abans que ho facin els jutges, sense cap prova evident, és tot un ardit per sentenciar abans d’hora, una descarada guerra mediàtica.

Resulta dolorós i impotent veure les imatges de la policia espanyola entrant a casa dels independentistes. L’odi i l’agressivitat són massa evidents per no jutjar-ho. En una d’aquestes detencions van obligar un nen de 10 anys a tombar-se a terra, mentre l’apuntaven amb una arma llarga. No hem d’acceptar cap mena de vulneració contra el dret dels nens.

Un país europeu està actuant arbitràriament, i Europa segueix sense mirar. Qui vulgui que busqui imatges de les manifestacions independentistes a Catalunya, veurà que són exemplars per la seva actitud pacífica, que no ens vinguin a acusar de terroristes. Tan culpable és el que executa com el que permet l’execució. On ets Europa, on són els drets humans de què tant parles? Quan intervinguis, potser ja serà massa tard.