Manuel Reyes

Cada cop és més difícil per a les famílies arribar a final de mes. I és que, malauradament, l’increment de preus en els productes més bàsics fa que omplir la cistella de la compra sigui cada vegada més complicat.

Han pujat tant els productes més necessaris com els combustibles, l’aigua, el gas o fins i tot l’electricitat, fet, aquest últim, que obliga moltes llars a haver d’apagar la calefacció perquè no poden afrontar els rebuts que arriben a final de mes.

A tot això s’hi afegeix l’increment de les hipoteques, de més de 300 euros de mitjana, o també l’augment dels lloguers.

Els salaris no creixen al mateix ritme que l’increment de preus i les pensions són insuficients

Mentre passa tot això, veiem com els governs no hi posen solucions perquè la gent pugui viure amb certa dignitat. Els salaris no creixen al mateix ritme que l’increment de preus i les pensions són insuficients, especialment les més baixes, els receptors de les quals no tenen capacitat d’afrontar aquesta voracitat de preus.

Ara és el moment de fer polítiques de veritat que posin les persones al centre de les mesures i de les accions de les administracions. No pot ser que governs com el de Castelldefels (PSC, ERC i Junts) es gastin prop d’11 milions d’euros per fer un nou carril bici que no fa servir ningú quan hi ha tanta gent a la ciutat que no pot pagar ni tan sols el rebut dels subministraments de casa seva.

És necessari un canvi, que comença el pròxim 28 de maig amb les eleccions municipals i que continuarà a finals d’any amb les eleccions generals. Volem governs que estiguin al peu del canó treballant amb la gent, amb solucions, i que es preocupin per tots els que tenen dificultats. El canvi és possible i entre tots el farem realitat.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram