S’acosten les eleccions catalanes, alguns prediuen que seran a la tardor. Sigui així o no, els partits polítics catalans es van movent en funció de qui pot tenir més quota de poder de cara al futur. Si no, no s’entendria les declaracions creuades dels dos partits que estan en l’actual govern, JxCat i ERC, que se les engalten a tort i a dret. Un panorama que no és massa clar.

Anem a pams. Els partits independentistes suposem que són (almenys ho diuen) JxCat, ERC i la CUP i els partits unionistes són el PSC, PP i Cs, i pot ser que s’hi afegeixi Vox si arriba a aconseguir algun diputat. Catalunya en Comú-Podem, ni carn ni peix, i el nou Partit Nacionalista de Catalunya (els de Poblet), potser enyoradissos de CDC o d’UDC, en principi, sembla que també. L’enrenou pot ser immens i difícil de resoldre, si afegim els de Waterloo amb la promoció del Consell per la República, el PDeCat i altres organitzacions polítiques i socials, com l’ANC, Òmnium i els CDR. És com un còctel de sigles.

Potser ja és hora de prendre consciència de l’atzucac en què estem i que les forces vives i socials de Catalunya plantegem als partits que facin una proposta comuna per la independència. Si no ho fan, ja ho farem nosaltres pel nostre compte, presentant una “agrupació d’electors” per acudir a les eleccions i acabar donant suport a qui faci els deures seriosament i sense embuts per la independència.

Tot plegat acaba sent una vertadera sopa de lletres que, segons com vagin les conteses electorals, poden acabar sent indigestes.

Partits polítics, aneu amb compte!