La Gran Via Carles III podria canviar de nom. Foto: Google Maps

Una iniciativa ciutadana presentada fa poques setmanes reclama que l’actual Gran Via Carles III passi a ser la Ronda de les Corts. La proposta neix després que en els últims anys s’hagi esborrat el perfil monàrquic de diferents carrers de la ciutat, com ara el de l’avinguda Príncep d’Astúries, que ara és la de Riera de Cassoles, o l’avinguda Borbó, que és l’avinguda dels Quinze.

Els promotors de la iniciativa expliquen que la idea sorgeix de les conclusions del cicle de conferències que es van celebrar ara fa un any a la biblioteca Montserrat Abelló sota el títol ‘Toponímia de les Corts. Noms de llocs i la seva història’. En aquell moment es va debatre sobre noms de carrers que eren susceptibles de canvi i es van fer propostes de nous noms a partir de criteris històrics i de toponímia.

“Valorem que el nom de Ronda de Les Corts es més apropiat perquè s’ajusta al seu passat geogràfic i històric i facilita l’inici d’un impuls per recuperar la toponímia dels barris del districte”, afirmen els promotors. Ara hauran de recollir 400 firmes per presentar la proposta al plenari del Consell de districte i que es pugui fer el primer pas.

SUPORT DE JXCAT
De moment JxCAT ha expressat el seu suport a la iniciativa. “El nou nom encaixa perfectament amb el nom que té aquesta via quan creua la ciutat”, diuen des del partit.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram