La consellera de Salut, Alba Vergés, va defensar, durant el ple del Parlament del 10 d’octubre, que els pacients siguin atesos en català i que la llengua catalana sigui “vehicular al sistema sanitari” públic de Catalunya. Les paraules de Vergés van arribar després que uns dies abans s’acusés una metgessa del CAP Les Corts de no voler atendre en català una pacient amb discapacitat psíquica.

Vergés va aprofitar una interpel·lació del PSC-Units sobre la salut al món rural per condemnar l’actuació d’un grup de persones que el 7 d’octubre es van presentar al CAP per recriminar a la doctora els fets i va condemnar “els insults i les amenaces”. Tres dies abans el grup d’ultradreta Moviment Identitari Català havia penjat un vídeo a Twitter on es podia veure el president de l’entitat Catalunya Acció, Santiago Espot, denunciant de forma agressiva el cas a l’interior del mateix CAP.

El Col·legi de Metges, per la seva banda, a través del seu president Jaume Padrós, va mostrar el seu “rebuig absolut a aquesta agressió” i va recordar que les queixes s’han de tramitar pels canals existents.