Valls, a dins del Camp Nou, durant la visita. Foto: Twitter (@manuelvalls)

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls es va desplaçar dilluns fins a les Corts per fer una visita a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona amb l’objectiu de conèixer els detalls del projecte Espai Barça.

Valls es va reunir amb William Mannarelli, director de l’Àrea Patrimonial i Espai Barça, i altres responsables del projecte. Després de la visita, l’alcaldable va assegurar que un cop el projecte estigui acabat “hi haurà grans espais amb zones verdes que milloraran la qualitat de vida dels veïns de les Corts”. Segons Valls, la transformació urbanística de l’espai “ajudarà el districte a recuperar la seva centralitat”.

MILLORES AL COMERÇ
Un altre dels aspectes positius que l’ex polític francès considera que el projecte del Barça pot implicar és que els barris de les Corts es connectin “de forma més eficient”, al mateix temps que també veu un potencial benefici per “impulsar el comerç de la zona”. Pel que fa a la mobilitat, Valls afirma que estem davant d’una gran oportunitat per millorar “les condicions de mobilitat i seguretat d’una zona afectada per la gran afluència de persones i vehicles”. És per això que l’alcaldable creu que cal fer una sèrie d’actuacions, que passen per “ampliar els aparcaments, el servei de transport públic, la il·luminació i la vigilància dels carrers al voltant de l’estadi”. Per tot plegat, va concloure que té el potencial per “transformar tot el districte de les Corts”.

OPOSICIÓ VEÏNAL
Cal recordar que el projecte de l’Espai Barça no té el suport de la FAVB, la Coordinadora de Veïns i Veïnes de les Corts, l’Associació de Veïns i Veïnes de les Corts, la Coordinadora de Veïns i Veïnes de Mejía Lequerica i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Zona Universitària. De fet, consideren que “existeix una il·legalitat manifesta en la requalificació de sòl d’equipament esportiu a terciari (oficines i hotel)”, ja que diuen que juga “perversament amb el carrer i amb algunes zones verdes ja existents”. La mateixa FAVB, i la CUP d’una altra banda, han presentat dues demandes contra el projecte.