Benítez, amb la cara tapada, sortint dels jutjats. Foto: Pol Solà / ACN

Una de les víctimes del pederasta confés dels Maristes Sants-Les Corts, Joaquim Benítez, va reforçar la setmana passada, just després del judici, la versió que apuntaria que l’escola coneixia els abusos.

Segons va explicar l’home a La Vanguardia, després de sentir que els Maristes acusaven Benítez de difamació, va voler fer públic que alguns professors van sorprendre Benítez abusant d’alumnes a l’habitació que tenia just al costat de la sala de gimnàstica. La víctima, que es diu Eduard i té 46 anys, ha explicat que quan Benítez va abusar d’ell per primera vegada, el professor de natació el va enxampar però, a banda de dir-li que deixés en pau el nen, no va fer res més. Aquest professor de natació va morir fa uns anys.

“EM SENTO ESTAFAT”
En les seves declaracions a La Vanguardia, Eduard afirma que li hagués agradat que els Maristes l’haguessin trucat per demanar-li perdó, però denuncia que no ho han fet. “Em sento estafat”, afegeix.

EL FISCAL APUNTA A L’ESCOLA
D’altra banda, l’últim dia del judici a Benítez va deixar una intervenció del fiscal del cas que apunta a la responsabilitat de l’escola en els fets. A l’informe final, el fiscal va donar per bona l’explicació de Benítez del cas d’abusos del 1986 i va assegurar que, si el centre hagués actuat en aquell moment, “no s’haurien produït” més abusos sexuals.

Per la seva banda, els Maristes han publicat recentment un llibre per explicar com protegeixen els menors a través del testimoni de 10 educadors de diferents països i el compromís de la institució per millorar la protecció dels infants. L’han escrit els periodistes Imma Amadeo i Jordi Martínez.