La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha emès una resolució en la qual insta a l’Ajuntament de la ciutat a aprovar en un ple si el Monestir de Pedralbes pertany al districte de Les Corts o al de Sarrià-Sant Gervasi.

Davant una queixa de l’Associació de Veïns de Sarrià que qüestiona que el monestir pertanyi a Les Corts, Vilà argumenta que és una decisió que es va prendre per majoria del ple al 1984, quan la ciutat es va dividir en deu districtes.

Al principi, la proposta de la Ponència de la Divisió Territorial de la ciutat, creada en 1983, solament preveia nou districtes, però a proposta de l’Alcaldia, llavors en mans de Pasqual Maragall (PSC), es va afegir com a desè el de Les Corts, en el qual es va integrar el barri de Pedralbes, on es troba l’esmentat Monestir.

La síndica creu que la situació actual “s’ajusta a la legalitat” i no vulnera el dret dels veïns de Sarrià a gaudir-lo, ni tampoc les seves llibertats públiques, si bé reconeix que trenca amb els llaços històrics del Monestir amb aquest districte.

Considera que variar els límits de la divisió en districtes de la ciutat només és possible amb la votació de la majoria de grups del Consell Municipal, és a dir, és una “decisió política”.

Precisament, aquet dimarts l’alcalde, Xavier Trias, ha visitat a les germanes clarisses al Monestir de Pedralbes com és habitual per Santa Eulàlia.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram