El poeta Joan Margarit va morir fa dos mesos. Foto: Pere Francesch / ACN

El Campus Sud tindrà una plaça dedicada al poeta i arquitecte Joan Margarit, que va morir el passat mes de febrer als 82 anys. Serà a l’actual parc de la Bederrida, que té gairebé 7.000 metres quadrats i es troba entre els carrers Pau Gargallo, Martí i Franquès, Baldiri i Reixach i Pascual i Vila.

La proposta de batejar la plaça amb el nom del guanyador del Premi Cervantes 2019 es va fer el 19 d’abril, durant l’homenatge que li van retre el Districte, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Des del Districte creuen que “la figura de Joan Margarit és el reflex del que vol ser la nova plaça: el cor del Campus, el punt de trobada entre ciència, vida veïnal, cultura i transferència de coneixement”.

Cal recordar que la creació d’aquest espai forma part del Pla Director de la Taula Campus Sud, un document en fase de debat i deliberació que ha de definir la transformació de la zona universitària de les Corts. L’objectiu és que el Campus Sud –l’àrea delimitada per les avingudes Doctor Marañón, Joan XIII i Diagonal– guanyi espai per als vianants, tingui més punts de trobada i fomenti una mobilitat sostenible i segura. En definitiva, la voluntat és que hi predomini “un model d’urbanisme més amable”, tal com diuen des del Districte.