La festa major de les Corts està pensada per a tothom i tant grans com petits tenen el seu espai on gaudir-la.

Els infants sempre viuen més intensament els esdeveniments que succeeixen als seus barris i enguany se’ls ha reservat un programa ple d’activitats. Els jocs i l’animació infantil ompliran tots els carrers del districte durant els deu dies de festa. Però tampoc faltaran les gimcanes, els contacontes, les rondalles i els titelles. Amb tantes activitats els infants agafen fam i per això es farà una xocolatada el dijous dia 10 i el divendres dia 11. El dia 12 s’ha optat per un berenar que farà agafar forces als més petits del barri.

Sens dubte, el moment més esperat serà la festa de l’escuma que es farà a la plaça Can Rosés amb música en viu i on els nens i nenes cortsencs podran jugar i ballar tot el que vulguin.

Per als més grans també s’han previst diferent tipus d’activitats que van des dels jocs de taula fins als concerts de música clàssica, passant per tallers de diferents tipus, ballades de sardanes, glosses i passejades per diferents llocs del barri.

Exposicions, àpats i desfilades

La Deutecracia; Escriure en temps difícils; Despertant records, ara tu o 1714:L’aposta catalana són algunes de les exposicions que els cortsencs podran visitar durant aquesta festa major i que es repartiran per biblioteques, espais expositius i centres cívics. La majoria d’aquestes mostres romandran obertes fins a finals d’aquest mes d’octubre.

Els àpats veïnals també seran protagonistes durant els dies de bauxa. I és que les diferents associacions de veïns, partits polítics, penyes esportives i la Comissió de Festes han programat diferents dinars que van des de la fideuà a les botifarrades, passant pels vermuts i les paelles, entre d’altres.

Per altra banda, també es podrà gaudir d’una desfilada d’adopció de mascotes, en la qual es mostrarà als assistents els diferents animals sense propietari i qui vulgui podrà adoptar el que més li agradi.

El programa, en 6 paràgrafs

ÀPATS VEÏNALS

MENJAR AL CARRER AMB LA MILLOR COMPANYIA

Les associacions de veïns, els partits polítics, les penyes esportives i la Comissió de Festes han organitzat diferents àpats per compartir el plaer de menjar amb els veïns i veïnes del barri. Així doncs, destaquen, entre d’altres, els sopars a la fresca, les botifarrades, els esmorzars de panarres, les xocolatades i el fideuà i la paellada popular. Tot això es portarà a terme als diferents carrers i places del districte.

TRADICIÓ

ELS COSTUMS D’AQUÍ I D’ALLÀ A TOTS ELS CARRERS DE LA VILA

Castells immensos, puntaires delicades, diables entremaliats, gegants dansaires, bèsties incontrolables i molt de foc voltaran per la vila durant els nou dies de bauxa per arribar fins a l’indret més amagat del districte en unes festes on, com ja és habitual, hi seran molt presents tant els costums i les tradicions catalanes com les d’altres llocs del món.

ESPORT

LA VIDA SALUDABLE I ELS ESPORTS, PROTAGONISTES

Com cada any els esports copsaran una bona part del programa d’activitats de festa major. En equips o de manera individual, els participants podran demostrar les seves habilitats en disciplines tan variades com la natació, l’Hoquei, la gimnàstica rítmica, el volei, l’skate park, el futbol i la cursa. En algunes d’aquestes activitats cal haver-se inscrit prèviament. Els interessats ho poden consultar al web bcn.cat/fmlescorts.

MÚSICA I BALLS

CONCERTS I BALLS DE TOTS ELS ESTILS I PER A TOTES LES EDATS

La música i els balls seran, sens dubte, uns dels protagonistes. N’hi haurà per a tots els gustos, des de cançó francesa d’Eva Denia i Eric Carpentier, fins al country de One friends country, passant pel concert simfònic de la Banda Pare Manyanet, el concert líric de Sara Blanc, l’ska, les sevillanes, les sardanes, els Dj’s, els concerts de diferents corals, el jazz i per als més nostàlgics, la música dels Beatles, entre d’altres.

CULTURA

EXPOSICIONS I VISITES GUIADES PER ALS MÉS INQUIETS

Exposicions sobre la sobirania catalana, de pintura tàctil per les persones amb problemes visuals o visites guiades per descobrir els espais i llocs més inusitats dels diferents barris del districte, seran algunes de les activitats que s’ofereixen per a tots el que vulguin aprendre alguna cosa nova tot i que estiguin de festa, perquè divertir-se també pot servir per aprendre.

JOCS

CARTES, JOCS DE TAULA I D’ESTRATÈGIA PER EXERCITAR LA MENT

Els jocs no són només per als nens. Els grans també poden jugar i no ho fan gens malament. Durant aquests dies de festa s’han programat diferents activitats relacionades amb els jocs, entre els que destaquen els tornejos de botifarra, d’escacs i de dominó, les jornades de jocs d’estratègia, simulació i taules, el bingo popular i el bingo Km0. Però també hi haurà jocs infantils, inflables i gimcanes per als més petits.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram