L’Espai Expositiu de les Corts acull des del passat 5 de març i fins al pròxim 26 d’abril una exposició commemorativa sobre el 125è aniversari de l’escola d’educació infantil i primària Ausiàs March.

La mostra, batejada amb el nom de ‘Compromesos amb l’educació’, inclou fotografies i textos sobre la història d’aquest centre educatiu i permet fer un recorregut a través de les diferents etapes per les quals ha passat el centre. Hi apareixen les aules, alumnes, docents, famílies…

ÚNICA ESCOLA PÚBLICA
La primera escola pública del poble de les Corts, l’escola Ausiàs March, va ser construïda el 1893 en un terreny cedit per Dolors Masferrer i Bosch, al costat de Can Macalon. L’edifici, obra d’Antoni Rovira i Rabassa, estava dividit en dues parts per separar els alumnes per sexe, mentre que el pis superior estava condicionat com a habitatge per als mestres. Fins a l’any 1934 va ser l’única escola pública que hi va haver al districte. Als anys 70 va canviar d’edifici pel mal estat de conservació i es va traslladar a la plaça Comas, on és des de llavors.

Per celebrar el 125è aniversari l’escola també ha estrenat un logo commemoratiu.