Obres Via Laietana

La Via Laietana, una de les avingudes que es reforma. Foto: Ajuntament

Barcelona afronta aquest estiu una sèrie d’actuacions a la via pública i les infraestructures amb la finalitat de millorar-les. En total, s’estan portant a terme 56 accions diferents, entre les quals destaca l’inici de les intervencions per implantar els quatre primers eixos verds a l’Eixample. Les tasques prèvies van arrencar a mitjans del mes de juliol, i és a l’agost quan s’inicien els treballs estructurals. L’Ajuntament avança que hi haurà canvis en la mobilitat a la zona, els quals, tanmateix, no afectaran el transport públic.

Per altra banda, es posen en marxa les obres d’urbanització del carrer Menéndez Pelayo i de l’avinguda de Joan XXIII, que formen part del conjunt d’actuacions emmarcades en l’impuls de l’Espai Barça. En aquesta línia, durant juliol i agost, i fins al setembre, continuen les obres ja iniciades a la Via Laietana i el carrer de Pi i Margall, per convertir-lo en una via més amable i amb un carril de circulació per sentit. Aquest estiu, a més, comencen les obres d’urbanització i implantació de zones verdes al barri de la Marina del Prat Vermell, a Torre Baró i a la Colònia Castells.

En aquesta línia, també es completaran les obres de millora al carrer Pelai, cruïlla amb Balmes, i les intervencions als carrers de Tànger, Pamplona i Àlaba, a més de la millora de les voreres del carrer Villarroel, entre Gran Via de les Corts Catalanes i Provença.

Pel que fa al transport públic, aquests mesos estivals es portaran a terme diverses obres de renovació i millora a la xarxa de metro, com ara a la Línia 5 o bé a la Línia 3. A la línia blava es renovarà la via i les travesses, mentre que a la verda s’intervindran elements que contenen amiant, fet que obligarà a tancar l’estació de Drassanes entre l’1 i el 17 d’agost.

Per acabar, Adif també està fent les reformes necessàries perquè pugui entrar en funcionament la nova estació de Sant Andreu.