La plaça Comas és l’epicentre casteller cortsenc. Foto: Districte

Una jornada històrica. Aquesta és la manera més acurada de descriure el matí casteller que, un cop més, se celebrarà a la plaça Comas.

Tot i que durant la Festa Major hi haurà tallers i la primera actuació dels Castellers de les Corts (una jove colla anomenada Panarres), l’actuació més esperada és la de diumenge 4. A la una del migdia, per primer cop en la història, quatre colles –els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants, els Castellers de Sabadell i els Castellers de la Vila de Gràcia– aixecaran castells davant de la seu del Districte i escriuran els seus noms en lletres daurades en la història de la Festa Major cortsenca.

L’escenari triat per a aquesta gran jornada és la plaça Comas, una de les més emblemàtiques de les Corts i un dels espais més significatius per al món casteller a la ciutat. De fet, en aquest sentit, la història castellera de la plaça la situa com el segon escenari més important de la ciutat en l’imaginari dels castells, només per darrere de la plaça de Sant Jaume. Any rere any, colles de la ciutat i de tot el país s’apropen a les Corts i ajuden a fer créixer encara més la dimensió i la mística d’aquesta emblemàtica plaça.

“Sempre encarem el matí casteller com una actuació de màxims i, si podem, aixecarem castells de gamma extra”, explica a Línia Les Corts Jaume Montolío, cap de colla dels Castellers de Barcelona, que coordinaran la jornada. “Per a la colla és un dia molt especial, fa 35 anys que venim”, afegeix, recordant que l’any passat van descarregar a la plaça Comas un pilar de 7, cosa que no havien aconseguit des del 2009.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram