L’hostaleria és el sector on hi ha hagut més ERTO. Foto: Miquel Codolar / ACN

Un informe fet públic recentment per l’Ajuntament mostra com el 42% del total d’afectats per un ERTO a la ciutat a causa de la pandèmia del coronavirus formen part del sector de l’hostaleria i el comerç. Concretament els afectats de l’hostaleria són el 25% del total i els del comerç el 17%.

En xifres absolutes, l’estudi mostra com de les gairebé 205.000 persones afectades per un ERTO al conjunt de Barcelona, gairebé 52.000 treballaven al sector de l’hostaleria i gairebé 35.000 al comerç.

En el mateix informe també es preveu una caiguda del PIB local de gairebé el 9%, amb el comerç, juntament amb el turisme i la construcció, com un dels sectors més perjudicats.

CONSUM LOCAL
D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha fet una crida als barcelonins per tal que consumeixin en botigues, bars i restaurants dels barris per “salvaguardar llocs de treball i empreses” que són claus per fomentar la “cohesió” social.

Collboni ha pronunciat aquestes paraules durant l’anunci que l’Ajuntament destinarà 7,5 milions en crèdits i subvencions a empreses de l’economia social i solidària i també de proximitat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram