Les colles cortsenques s’encarregaran de la tabalada la nit de dissabte a diumenge. Foto: Districte

Som a finals d’octubre i des de fa dies el districte està ple de parades de castanyes i els aparadors de les pastisseries exhibeixen panellets, castanyes i carbasses.

Al llarg de la història totes les cultures han dedicat molta atenció al culte als difunts i les Corts reivindica la seva a la tradicional Nit d’Ànimes, que un any més se celebrarà a partir de les nou de la nit d’aquest dissabte. Serà en aquest moment quan, per commemorar la vigília de Tots Sants, les tres colles de diables del districte (Els Bocs de Can Rosés, els Diables de les Corts i la Republi-k de l’Avern) es trobaran al Casal Jove per encetar la rua de la tabalada, una passejada nocturna amb torxes acompanyada del so profund i misteriós dels tabals que els durà a la plaça de la Concòrdia.

Un cop conquerit el barri, les colles representaran l’Espectacle del Foc, una representació visual de la història de les ànimes infernals a l’aire lliure. Els més valents podran tornar al Casal Jove on es farà un sopar de germanor on no faltaran les castanyes, els panellets i el vi ranci.

LA MÚSICA, PROTAGONISTA
Pel que fa a la resta de propostes culturals del mes, la música recupera el paper protagonista. Els Dijous Jazz acabaran amb una doble cita a Can Deu. Anthus farà la primera d’aquestes actuacions el dijous cinc, mentre que els encarregats de cloure el cicle seran els Blue Bell el dia 19.

També continua una altra de les grans cites musicals periòdiques, el LCéM, que durant el mes de novembre ofereix tres recitals, dos del cicle musical i un del cicle líric. El Cabaret Patufet serà l’encarregat de la primera de les dues actuacions familiars el diumenge vuit al migdia a l’Auditori AXA. Dues setmanes després, la Cobla Mediterrània actuarà en el Memorial Joaquim Serra en la penúltima jornada del cicle líric. La segona actuació del cicle familiar també posarà el punt final al calendari d’aquest 2015. El concert Ma, me, mi… Mozart! del dia 29, amb el cortsenc Eduard Iniesta al capdavant, serà la darrera cita d’aquesta sèrie de concerts.

D’altra banda, el 16è Cicle de Clàssica a les Corts agafa força amb tres actuacions de la seva programació de tardor. La primera es farà aquest diumenge a les sis de la tarda al Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx i serà un concert de dues veus i piano. Quinze dies després arribarà la segona cita de la mà del Duo Stradivari, mentre que l’actuació de Juliol Imbert el dia 29 clourà el calendari musical d’aquest mes.

Les altres cites culturals del mes seran una nova edició dels Matins Infantils de l’Espiga (diumenge 22) i un nou recital del cicle Les veus del Monestir (dijous 26). A més, fins al dia 27 es podrà visitar la col·lecció Patrimoni Industrial a les Corts a l’Espai Expositiu de la seu del Districte.

Cinema de terror a l’Espiga

Per setè any consecutiu l’Espiga acull el Klowns Halloween, el festival de cinema fantàstic i de terror que farà tremolar de por el barri.

A partir de les sis de la tarda del 31 d’octubre, la seu de la societat coral es convertirà en una sala de cinema i acollirà una marató on es projectaran dos curts i tres pel·lícules pensades per viure la nit de Tots Sants.

Stitches, de l’irlandès Conor McMahon, serà el títol que encetarà la tarda. A continuació es farà l’estrena de l’última pel·lícula de Miguel Ángel Font, titulada Three Wise Monkeys. A les 9 es projectarà The houses october built, un film premiat al Festival de Sitges 2014, mentre que la que clourà la jornada serà El sótano del miedo, del mestre del gènere Wes Craven.