A la imatge, representants de les entitats homenatjades l’any passat. Foto: Districte

Un dels moments més especials de l’edició d’enguany de la Festa es viurà el dia 5 d’octubre a partir de les vuit del vespre a la plaça Concòrdia, quan se celebrarà l’homenatge a les entitats durant la proclamació dels cortsencs o cortsenques de l’any.

Així doncs, l’acte servirà per reconèixer la tasca d’un total de vuit entitats que enguany celebren diferents aniversaris. Són el Reial Club de Polo de Barcelona, que fa 120 anys; el Col·legi Paideia, que celebra el 60è aniversari; el Cercle d’Artistes Sords Units i l’Associació Esclat Pro Persones amb Paràlisi Cerebral, que fan 40 anys; l’Associació Escalada i Excursionisme de les Corts, que fa 25 anys i, finalment, l’Associació Companyies de Teatre de L’Auditori de Les Corts ACTAC, que celebren la seva primera dècada.

CORTSENC DE L’ANY
Un cop fet l’homenatge a les entitats arribarà el moment de proclamar el cortsenc o cortsenca de l’any. Les candidatures proposades i votades per diferents entitats de les Corts han estat, en primer lloc, l’Aula d’Extensió Universitària per a la gent gran de les Corts Est, que treballa des de fa 20 anys amb l’objectiu d’ajudar a les persones grans, fomentar el seu interès per la cultura, millorar la seva formació cultural, lluitar contra la solitud i vehicular la cultura com a element integrador del col·lectiu. A banda, també estan nominades Dolors Estivill, infermera especialitzada en treball de grup, voluntària del Banc Solidari de les Corts i impulsora del grup d’Acompanyament al Dol; Laia Palau, jugadora de bàsquet que aquest juny es va proclamar campiona d’Europa; Maria Reina, professora de gimnàstica des de fa 30 anys i ha col·laborat en diferents centres cívics del districte i Mercè de la Torre, presidenta de l’associació ‘Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona-Ajut al Quart Món’.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram