Aula Escola Barcelona

Diversos exalumnes haurien patit abusos sexuals. Foto: Escola Barcelona

Els pressumptes abusos sexuals comesos a l’Escola Barcelona per l’excoordinador del futbol base del Barça i exprofessor d’educació física, Albert Benaiges, els va destapar el passat mes de desembre el diari Ara, després de parlar amb al voltant de setanta testimonis. Ara la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha alertat que creu que la direcció de l’Escola Barcelona no va reaccionar davant dels abusos que estarien patint diversos alumnes .“Sense la clara connivència del centre, aquests fets no s’haurien produït”, considera el síndic David Bondia.

És per aquesta raó que Bondia ha demanat a la regidoria d’Educació de l’Ajuntament que investigui què va passar en aquells dies dels anys vuitanta i noranta per “depurar responsabilitat i reparar el dany a les víctimes”. Pel que fa al consistori, també ha criticat que és “incomprensible” que en els darrers mesos no s’hagi pogut saber “quina era la relació contractual” de Benaiges amb una “escola pública” ni quina era la seva formació.

El consistori, per la seva banda, ja ha dit que “ben aviat” donaran resposta al síndic i a les millores que aquest demana.