sergi osete diables

Sergi Osete enmig d’un correfoc dels Diables de les Corts. Foto cedida

Sergi Osete Vidal és membre dels Diables de les Corts des del 2004 i durant els últims vuit anys ha exercit com a president de l’entitat. El desembre del 2022 va deixar la junta, però continua sent un membre actiu dels diables. “M’agrada fer xarxa amb les altres entitats de la cultura popular del districte i també estic a la Federació de la Festa Major”, explica Osete.

Així, des d’aquest compromís ha creat vincles amb altres grups del barri per generar i aconseguir un espai més unificat de les colles de foc i de les entitats de percussió i de memòria històrica de les Corts.

Lluita activa per la cultura popular cortsenca

I és que Osete es distingeix pel seu interès a construir teixit social i cultural a les Corts. A més de ser el president dels Diables, també ha contribuït en el disseny del calendari festiu de les Corts, fent del districte un referent de la cultura popular arreu de la ciutat i de Catalunya. L’expresident dels diables explica que abans les Corts “era un districte dormitori”, però amb l’organització de les diverses entitats per fer activitats, volen aconseguir que això canviï.

En aquest sentit, i insistint en la feina d’Osete, el membre dels diables també ha participat activament en la gestió de festes de cultura popular local i ha fomentat la comunicació amb el Districte de les Corts per tal de crear noves trobades i espais festius que han assolit un gran arrelament al territori. “Defensem una idea que la cultura popular ha de ser accessible i gratuïta per tothom”, diu Osete.

Amb tot, Sergi Osete explica que no s’esperava que els companys el proposessin com a candidat als premis, fet que l’ha agafat “per sorpresa”. “És un honor que et tinguin en compte i faria molta il·lusió rebre’l”, afirma. Osete, però, acaba dient que la seva candidatura tan sols “és un nom que representa tot el col·lectiu d’entitats que formen la cultura popular”.

És per tots aquests motius que Sergi Osete és un dels candidats en la categoria masculina als premis Cortsenc d’Honor 2023.

La votació popular dels premis Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2023 ja està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 22 de setembre.