Xeringues Numància

Els veïns diuen que segueixen veient xeringues pels carrers. Foto cedida

Els problemes de convivència que, tal com han denunciat diferents veïns, han provocat usuaris d’un alberg per a persones amb problemes de drogodependència situat al número 151 del carrer de Numància, on també hi ha el col·legi Santa Teresa de Lisieux i les escoles públiques Ítaca i Anglesola, van arribar a l’Audiència Pública del Districte de dimarts 5 d’octubre.

“Se’ns va dir que es reforçaria la presència policial i dels serveis de neteja durant quinze dies i s’ha fet. Però què passarà després?”, diu Marisol Novell, la veïna que va anar a l’audiència en representació del veïnat i de les famílies d’alumnes dels centres educatius afectats, sobre una mesura que, segons fonts municipals, s’avaluarà un cop hagin acabat aquests 15 dies per després estudiar si cal aprovar-ne de noves.

Novell també recorda que, tot i que amb el reforç policial s’ha vist menys incivisme, la mesura no dona resposta a la reivindicació de les parts afectades: trobar una ubicació alternativa per a l’alberg. “Vaig sortir de l’audiència acordant una reunió amb el Districte per a aquest octubre”, afegeix.

Per part seva, un altre veí afectat, Toni Pagán, assenyala que no es pot valorar l’efectivitat del reforç policial i de neteja perquè el fet que hagi coincidit amb la Festa Major pot haver provocat que els usuaris de l’alberg “evitin” tenir certes conductes incíviques. Tot i això, assegura que el problema no s’ha solucionat. “Continuem veient xeringues pel carrer”, conclou.