Sants-Les Corts organitza diferents mostres cada any. Foto: Barcelona Comerç

El Ple de l’Ajuntament del passat 3 de maig va servir per aprovar les Medalles d’Honor de Barcelona d’aquest 2019. Pel que fa a les Corts, les medalles seran per a Sants-Les Corts Eix Comercial i per l’Associació de les Companyies de Teatre de l’Auditori de les Corts (ACTAC).

En el cas de l’eix comercial, el guardó destaca la seva tasca de “promoció del comerç de proximitat i a favor de la cohesió social dels barris”. Sants-Les Corts es va constituir l’any 2005 i reuneix els comerciants dels carrers Galileu, Vallespir, Joan Güell i el seu entorn. L’entitat té com a objectiu potenciar el comerç de proximitat, la relació del comerç amb la població, amb el territori i amb les diverses administracions públiques. Al mateix temps, també procura proporcionar als comerços associats tots els avantatges comuns, com ara bonificacions en tributs, formació a cost zero, il·luminació nadalenca, promocions que dinamitzin les compres…

En declaracions a Línia Les Corts, el president de l’eix, Josep Escofet, afirma que el guardó “és un reconeixement a la tasca de l’eix” i destaca el fet que la medalla tingui el suport de tots els partits. “Fa que ens sentim més acompanyats en un moment que no és fàcil per al comerç, ja que nosaltres no fem les coses per guanyar guardons però estem contents que se’ns reconegui”, afegeix Escofet.

Pel que fa a l’ACTAC, la Medalla d’Honor li reconeix “la seva tasca associativa en favor de l’impuls de la cultura de base, la vertebració de la societat civil i l’enriquiment de l’oferta teatral de la ciutat”.