Reyes de la Corte

De la Corte va obrir la seva pròpia perruqueria el 1999. Foto: Arxiu

La feina que fa la presidenta de l’Eix Comercial Sants-les Corts, Reyes de la Corte, defensant cada dia el comerç de proximitat va començar fa anys, quan el 1987 va anar a treballar a la perruqueria d’en Miquel Planes. Més endavant, el 1999, va obrir la seva al carrer Galileu. Aquesta àmplia trajectòria l’ha fet ara candidata al Premi Cortsenca d’Honor d’aquest 2022. “Com bé diu el premi: és un honor. Per a mi i per l’eix comercial és una meravella”, diu de la Corte.

Les seves primeres experiències en una associació comercial van tenir lloc el 2004, quan es va unir a l’Associació de Comerciants del carrer Galileu. El 2006, explica, va fer un pas endavant quan aquesta va sumar forces amb els eixos comercials dels carrers Vallespir i Joan Güell per formar l’Eix Sants-les Corts. De la Corte, llavors, va passar a formar part de la seva junta i, més tard, va convertir-se en vicepresidenta per, a partir del 2020, passar a ser presidenta. “El més important que hem aconseguit des de l’entitat és, per una part, més seguretat i més il·luminació als carrers i, per l’altra, que els comerços avancin per si mateixos”, recalca orgullosa de la feina feta.

Un dels darrers objectius que ha començat a assolir l’associació és posicionar-se en el món digital perquè els comerços associats puguin arribar a més persones. “Comptem amb un equip i una junta que són fantàstics i tots junts treballem per millorar el nostre entorn”, recorda.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor està en marxa a la web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 16 de setembre.