Reunió dels representants veïnals

Reunió dels representants veïnals de les Corts amb la consellera de Drets Socials. Foto: Ajuntament

El Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’Ajuntament van anunciar el passat 15 de setembre la construcció d’una residència pública de gent gran al barri de les Corts. Concretament, serà al carrer Benavent, en un solar que ha cedit el consistori, i es convertirà en la primera residència totalment pública del districte.

Ajuntament i Generalitat han detallat que el complex tindrà 90 habitacions i que, tot i que les places estaran subvencionades, els usuaris pagaran una part en funció dels seus ingressos. A més, l’equipament també comptarà amb un centre de dia. Per a la construcció de tot plegat es destinaran 11,6 milions d’euros dels fons Next Generation.

AV Camp Nou: “S’han tingut cèntims per a moltes coses menys per a la residència”

La construcció d’aquest centre també és l’èxit de 20 anys de reivindicacions veïnals que denunciaven la manca de recursos per a la gent gran del districte. Així doncs, està previst que les obres comencin el darrer trimestre del 2024 i que estiguin acabades el segon trimestre del 2026. Durant l’any 2023 s’aprovaran tots els projectes i licitacions necessàries.

“Ja tocava”

Des de l’Associació de Veïns del Camp Nou, en paraules d’Anna Ramon, una de les portaveus, afirmen a Línia les Corts que estan “molt contents perquè feia més de 20 anys” que la demanaven, de manera

La representant també lamenta que hagi costat tant aprovar un projecte que feia anys que els prometien: “S’han tingut cèntims per a moltes coses menys per a la residència”, afegeix Ramon. Finalment, la portaveu acaba recordant que al districte encara hi falten tres residències públiques per construir, tal com va demostrar l’estudi que es va fer quan Jordi Hereu era alcalde de la ciutat. L’estudi concloïa que la mitjana d’edat del districte és molt alta i això volia dir que es necessiten més equipaments destinats a aquest col·lectiu.
que “ja tocava”.

3.000 persones esperant

Tot i la bona notícia de les 90 noves places, la llista d’espera de Barcelona compta amb 7.000 persones, si bé des de Drets Socials precisen que moltes inscripcions són preventives, conscients que l’ajuda triga a arribar. Així que la conselleria xifra en unes 3.000 persones les que volen entrar ja a una residència amb plaça pública. L’aprovació de l’equipament és el primer pas per reduir les llistes.

 

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram