Casa Hurtado

Les obres començaran a principis del 2024. Foto: Ajuntament

Fa uns quants anys que els veïns de Pedralbes esperen que es rehabiliti una joia modernista del barri que es troba en mal estat: la Casa Hurtado, situada al número 46 de l’avinguda Pedralbes i propietat de l’Ajuntament. Tal com va informar fa pocs dies a betevé el regidor Joan Ramon Riera, s’invertiran 1,2 milions d’euros per recuperar-la i convertir-la en un equipament.

Per part seva, el vicepresident de l’Associació de Veïns de Pedralbes, Luís Sanglas, veu amb bons ulls la suma de diners que es vol destinar a rehabilitar aquesta finca de més de 400 metres quadrats i abandonada des dels anys noranta.

“La casa cau”

“La casa cau. Hi ha balcons que queden despenjats i hi ha el risc que caiguin totxos”, afirma. Paral·lelament, recorda que s’ha tardat molt a arribar fins aquest punt, que en principi hauria de suposar la rehabilitació total de la finca, perquè implica “rascar-se la butxaca”. “Estic sorprès, pensava que no s’arribaria mai a cap solució”, reconeix Sanglas.

Un altre fet positiu per a Pedralbes, segons va afegir Riera a betevé, és que el futur equipament donarà servei als veïns i respectarà el seu descans, ja que es contempla que sigui un casal de barri i la seu institucional d’alguna entitat. Perquè sigui una realitat, però, encara s’haurà d’esperar a principis del 2024, quan, tal com va dir Riera, es preveu que comencin les obres.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram