Una imatge de la protesta de la CUP del 29 de setembre. Foto: CUP les Corts

La CUP de les Corts va organitzar el passat 29 de setembre una marxa reivindicativa per reclamar que les instal·lacions de la caserna del Bruc, situada a l’avinguda de l’Exèrcit del barri de Pedralbes, es “desmilitaritzin” i passin a ser un espai per a la ciutadania on es facin equipaments municipals.

La caminada festiva organitzada per la CUP, que va sortir des del memorial de l’antiga presó de dones de les Corts, havia d’acabar a la caserna però finalment no va ser possible, ja que un centenar de persones, convocades pel col·lectiu Tabàrnia, es van concentrar davant del recinte militar per donar el seu suport a l’exèrcit.

Tot plegat va fer que els Mossos d’Esquadra escortessin les dues manifestacions i la CUP, per evitar possibles incidents, va acabar la seva marxa al Palau Reial. Allà, l’exdiputada cupaire Gabriella Serra va prendre la paraula per reclamar que les Corts sigui un districte sense la presència de l’exèrcit.

PROPOSICIÓ DE JXCAT
D’altra banda, el grup municipal de Junts per Catalunya ha presentat una proposició per al pròxim Consell Plenari del Districte on insta l’Ajuntament a negociar amb l’Estat per “avaluar les possibles alternatives per traslladar les unitats de la caserna del Bruc i el seu traspàs, a un preu simbòlic, a l’Ajuntament”. Des de Junts per Catalunya consideren que la caserna ha deixat de tenir utilitat i reclamen que, en una zona envoltada de seus universitàries, es podria dedicar l’edifici a habitatges per a universitaris i investigadors, equipaments relacionats amb la universitat i a d’altres per al barri de Pedralbes i la ciutat.