Imatge virtual del futur Camp Nou. Foto: Ajuntament

L’acord que van anunciar fa dues setmanes l’Ajuntament i el FC Barcelona sobre l’espai Barça ha estat mal rebut per part dels veïns, que continuen denunciant que es tracta d’un projecte “d’urbanisme tòxic”. De fet, aquest matí els veïns han anunciat durant una roda de premsa que si el projecte acaba tirant endavant, el portaran al jutjat contenciós administratiu, ja que consideren que s’incompleix l’article 98.1 de la llei d’urbanisme. Anna Menéndez, presidenta de la FAVB, ha afirmat que “un equipament esportiu, segons la llei, només pot transformar-se en zona verda o espai lliure”, cosa que en el projecte no passa, ja que la proposta és per a “usos terciaris” amb la construcció d’oficines i hotels. Abans de fer el pas cap al procés judicial, però, des de la FAVB esperen que la comissió d’Urbanisme de la Generalitat “s’ho miri més bé” i demani a l’Ajuntament que rectifiqui.

El nou acord signat pel president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i l’alcaldessa Ada Colau, contempla que les obres comencin l’any que ve i té el suport de tots els grups menys el de la CUP. L’acord, que s’aprovarà al Ple d’aquest divendres, preveu que les instal·lacions deixin de ser una barrera urbana i el Barça assumirà la urbanització dels carrers d’Arístides Maillol i de la Maternitat. Pel que fa a la mobilitat, tot l’aparcament exterior que hi ha actualment se soterrarà per guanyar espai d’ús públic.

‘INTERESSOS ESPECULATIUS’
Des de la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica, una de les entitats veïnals que rebutgen l’actual projecte, diuen que “l’Ajuntament ha obviat els interessos especulatius del Barça”. Des d’aquesta coordinadora lamenten que el projecte és un ‘pelotazo’ on es “requalifiquen zones verdes per fer il·legalment unes oficines i un hotel i es dóna carta blanca al club per fer un projecte a la seva mida”.