Un moment de la Festa Major de l’any passat. Foto: Districte

Ja ha començat el compte enrere per a una nova edició de la Festa Major del districte. D’aquí a poc més d’una setmana es donarà el tret de sortida a l’edició 213 d’aquesta festa històrica a la ciutat de Barcelona. I és que el veïnat de les Corts porta un any esperant que torni la festa gran del districte i omplir carrers i places per gaudir de més de 200 activitats. Deu dies de festa amb propostes de tot tipus, per a tots els públics i a tots els barris del districte.

Com cada any, desenes d’entitats membres de la Federació d’Associacions i comissions de festes de les Corts, el veïnat, els equipaments culturals i esportius i el Districte de les Corts han fet possible que novament la Festa Major de les Corts sigui una realitat. També els patrocinadors de la festa: El Corte Inglés, l’Illa Diagonal i el RACC.

La Festa Major torna amb els clàssics de sempre. L’homenatge a les entitats que fan anys, l’elecció de les cortsenques d’honor, enguany tot dones, el matí casteller, la trobada de gegants, les puntaires, el castell de focs, el concert líric, el foc i els tabals del correfoc unitari o el pregó de Festa Major, on enguany es donarà veu a tot un conjunt de dones que conformen la Taula de Dones de les Corts. I, parlant de dones, la Festa Major es torna a afegir a la campanya municipal contra la violència masclista per tenir una celebració sense sexisme, amb un punt lila inclòs.

Aquest 2019 també es consoliden activitats com el Toc d’inici a la plaça Comas, fruit de la col·laboració dels Diables de les Corts i el Centre de creació La Caldera de les Corts, que inclou un mapping a la façana de l’Ajuntament, una cercavila i un espectacle de foc i llum a la plaça Concòrdia, i que dona la benvinguda a la festa. D’altra banda, i per quart any consecutiu, el districte gaudirà del Festival d’animació Oriol Canals amb contes, cançons, rialles i la guerra més pacífica de totes: la de confeti!

A més, els Pavellons Güell i el Monestir de Pedralbes tornen a obrir les seves portes perquè tot el veïnat els conegui. I enguany el Monestir amplia el seu espai de festa amb un nou escenari a la plaça del Monestir, que acollirà el concert de la Banda Municipal de Barcelona i la Jove Orquestra Simfònica de les Corts (JOSC).

Però la festa també arriba amb novetats. La primera, la celebració dels 10 anys del Guardià de les Corts, la bèstia de foc que representa el drac gaudinià que vigila l’entrada dels Pavellons Güell, i que va sorgir de la feina conjunta de les colles de foc i percussió panarres (Diables de les Corts, Bocs de Can Rosés, Diables i Timbalers d’Ítaca i la Repúbli-k de l’Avern). Seguint amb els aniversaris, i amb motiu dels seus 60 anys, l’agrupació coral de l’Orfeó de les Corts lidera un concert unitari a la parròquia de Santa Maria del Remei amb les corals del barri: la Coral Escola Lavínia, la Coral Quòrum, la Coral Concòrdia i la Societat Coral l’Espiga de les Corts.

El comerç del territori torna a ser un dels protagonistes de la festa, amb dues mostres de comerç, fires d’artesans, activitats i tallers per a tots els públics, i una ruta de salut i bellesa.

Finalment, i com ja és tradicional, el programa de la festa inclou activitats inclusives per afavorir la participació de persones amb mobilitat reduïda i amb diversitat funcional. A més, el programa imprès de la festa està adaptat, com en edicions anteriors, a les persones amb discapacitat visual, amb un codi invisible a la portada que, mitjançant una aplicació mòbil gratuïta, enllaça a unes locucions que llegeixen tota la informació.

Si vols consultar el programa d’activitats complet, ho pots fer a la pàgina web www.ajuntament.barcelona.cat/lescorts.