Els Jardins de Bacardí, abans del partit de dimecres passat. Foto: AVV Camp Nou

Dimecres 11 de gener. El Camp Nou es prepara per acollir la tornada de l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Athletic de Bilbao. Una de les estampes prèvies del matx és la que il·lustra la fotografia d’aquest reportatge: els Jardins de Bacardí, al costat de la Travessera de les Corts i a tocar de l’estadi, oferint una panoràmica amb fum i una potent llum vermella a causa de l’encesa de múltiples bengales.

Aquesta situació, tal com denuncien des de l’Associació de Veïns del Camp Nou, és habitual pràcticament a tots els partits que el Barça juga a casa. “Es tracta d’un grup de seguidors que des de fa un temps s’han desplaçat als Jardins de Bacardí per fer concentracions abans del partit. Abans es movien pels carrers Felipe de Paz i Emèrita Augusta i ara s’han traslladat”, relata a Línia les Corts Anna Ramon, la presidenta de l’associació.

Ramon denuncia que les conductes “incíviques” d’aquest grup de seguidors del Barça abans dels partits són “habituals”, una situació que genera molèsties als veïns de la zona. “Les bengales i la venda ambulant de cerveses, que després van a parar al terra, són el panorama previ en aquesta zona del voltant del camp”, afegeix Ramon. La presidenta de l’associació considera que aquestes bengales “poden causa un disgust algun dia” i avisa que “si hi ha un incendi, no serà fàcil l’accés dels bombers amb la quantitat de gent que accedeix al camp”.

ANYS DE DENÚNCIES
Fa anys que els veïns del Camp Nou denuncien que, per ells, els dies de partit són una petita tortura. No només per qüestions d’incivisme, també de mobilitat. L’arribada, concentrada en molt poca estona, de 60.000 a gairebé 100.000 persones (depenent del partit) provoca una situació difícil de gestionar. “S’hauria de millorar la mobilitat, tot i que sabem que és molt complicat, però ara mateix ens preocupa més l’incivisme”, afirma Ramon.

Sembla complicat, doncs, que per als veïns del Camp Nou un partit del Barça, que fa feliç a tanta i tanta gent, sigui un motiu d’alegria.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram