Un moment de la presentació del monument. Foto: Districte

La celebració de la Primavera Republicana d’enguany va tenir fa uns dies a les Corts un significat molt especial. I és que el dia 12 d’abril es va fer la presentació del futur monument de la presó de dones de les Corts i la descoberta del faristol dedicat al moviment sufragista i a Clara Campoamor.

El primer acte es va celebrar a la cantonada dels carrers Joan Güell i Europa i va estar organitzat per la Plataforma pel futur monument de la Presó de Dones de les Corts. Desenes de persones es van reunir en el lloc on, entre el 1939 i el 1955, hi va haver la presó amb preses polítiques. L’acte va servir per presentar el nou monument, que tindrà una base feta de paviment de basalt i sobre la qual es col·locaran sis grans pedres d’escullera. Les pedres expressaran la diversitat geogràfica de les dones empresonades i també hi haurà cinc tòtems d’acer inoxidable mostraran, amb imatges de la presó de fons, dues grans paraules de color lila: dones i presó.Les obres començaran el pròxim mes de maig.

Després d’aquest primer acte els jardins de Clara Campoamor van acollir la descoberta d’un faristol en memòria d’aquesta política, advocada i escriptora que va defensar el vot femení al Congrés dels Diputats.