Una imatge de l’edifici Picadero. Foto: Google Maps

L’edifici Picadero, situat al número 63 de la travessera de les Corts i literalment enganxat a la tanca que delimita el recinte del Camp Nou, ha d’anar a terra en el marc de la construcció del projecte de l’Espai Barça, que preveu que sigui el club que s’ocupi del reallotjament de tots els veïns. Ara, segons ha avançat Betevé, dues veïnes del bloc, que viuen de lloguer, han denunciat pressions per renunciar al reallotjament a canvi d’una indemnització.

Aquestes veïnes, tal com ha explicat Betevé, asseguren que tenen un contracte indefinit i que fa més de 30 anys que viuen a l’edifici. Per la seva banda, el Barça considera que, un cop signat un acord econòmic amb els propietaris, són aquests els encarregats de fer-se càrrec del reallotjament d’aquestes llogateres.

Per la seva banda, el regidor Agustí Colom ha afirmat en declaracions a Betevé que la responsabilitat dels reallotjaments recau en el Barça, tot i que remarca que des del Districte han d’acabar d’analitzar quins són els drets adquirits d’aquestes dues veïnes.

Per últim, des de l’Associació de Veïns de les Corts asseguren que el Barça es va comprometre a reallotjar tots els veïns del bloc.

PROJECTE POLÈMIC
El projecte de l’Espai Barça que el club i l’Ajuntament van aprovar l’abril de l’any passat no convenç els veïns. La FAVB, la Coordinadora de Veïns i Veïnes de les Corts, l’Associació de Veïns i Veïnes de les Corts, la Coordinadora de Veïns i Veïnes de Mejía Lequerica i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Zona Universitària van fer pública, després de la presentació de l’acord, la seva “profunda decepció per la manca de lideratge i imparcialitat de l’equip de govern municipal”, alhora que van aprofitar per denunciar “la manipulació envers el paper que el veïnat ha jugat en aquest procés, tant per part de l’Ajuntament com de la majoria de partits polítics de l’oposició”. La FAVB, i també la CUP, han presentat dues demandes contra el projecte, ja que consideren que no respecta la llei d’Urbanisme.