Oriol Canals, en una de les seves múltiples actuacions com a músic infantil. Foto: Facebook

El 27 de desembre del 2014 va ser una data molt trista per a les Corts. El músic i animador cultural i infantil cortsenc Oriol Canals moria en un accident de moto a Indonèsia durant el viatge de noces amb la seva dona. Després de l’homenatge que ja se li va fer l’any passat, enguany la memòria de Canals es reivindicarà amb més força que mai gràcies a la celebració de la primera edició del Festival d’animació Oriol Canals.

Organitzat per la Federació d’Entitats i Comissions de Festa Major de les Corts, aquest festival itinerant d’animació infantil serà la millor eina per mantenir viu el llegat de Canals. Es posarà en marxa diumenge 2 d’octubre amb una guerra de confeti que tindrà lloc a la plaça Sòl de Baix i anirà a càrrec de Toni Vives amb Animalots.

Una setmana més tard, divendres set d’octubre, el festival continuarà amb l’espectacle de contacontes ‘Cooperem o compartim?’ -a les cinc de la tarda a la plaça Concòrdia- i amb l’espectacle ‘El gran rebombori’, a càrrec de Roger Canals, que se celebrarà a la plaça Mirall de Pedralbes a partir de dos quarts de set de la tarda.

L’endemà les activitats continuaran a partir de dos quarts d’onze del matí, quan a la plaça de Can Rosés tindrà lloc l’espectacle de Marc Dantuvi ‘Dantuvi amb la Canalla’. Una hora més tard arribarà el torn de Pep Puigdemont amb Puré de Cançons, que actuarà a la Colònia Castells. A dos quarts d’una la plaça del Carme acollirà la darrera activitat de la jornada, ‘Àpali família!’, a càrrec de Rah-Mon Roma.

L’últim dia del festival, diumenge 9 d’octubre, coincidirà amb la darrera jornada de la Festa Major. La jornada arrencarà amb el Farcell de jocs tradicionals de la companyia FeFe Benavent. Abans d’anar a dinar, a la una en punt, Carles Cuberes representarà ‘Dançons’ a la plaça de les Corts. A la tarda el festival celebrarà les seves dues últimes activitats. La primera serà ‘I tu has vist un drac?’, de Gamtris Produccions, que se celebrarà a la Gran Via de Carles III, mentre que la placeta Cardenal Reig acollirà ‘Visca a la festa’, amb Corrandes d’animació, que serviran per dir adéu a aquesta primera edició del festival.

Segur que el festival escamparà aquella alegria de viure i compartir cançons, contes i balls que tan bé descrivien Oriol Canals.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram