Butaques cinema

La Generalitat millorarà els equipaments culturals. Foto: Generalitat

Si un sector va acabar especialment mal parat per la pandèmia, aquest va ser el de la cultura. I és que després de tants mesos de tancament i de restriccions, l’activitat cultural es va veure ressentida. Per això, ara que ja s’està recuperant d’aquest cop, la Generalitat ha volgut demostrar que està al seu costat i ha anunciat que invertirà gairebé 50 milions d’euros en els equipaments que formin part de la xarxa de teatres i auditoris catalans: el Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM), a qui destinarà un import que serà un 16% més gran que l’any passat, que permetrà cobrir diferents necessitats.

Entre les línies d’actuació principals, destaca la millora de l’accessibilitat dels equipaments i la fixació d’un percentatge mínim de representacions amb audiodescripció i subtitulació, i la transició cap a la sostenibilitat dels equipaments. Això pel que fa a la millora dels espais. Mentre que pel que fa a les accions que han d’impulsar la cultura en si mateixa, es donaran subvencions a aquelles actuacions que tinguin perspectiva de gènere, es donarà suport als projectes culturals dels joves, s’impulsaran les gires pròpies dels equipaments i es crearan diferents plans per impulsar la dansa, el circ, el teatre i la música.

Aquest conjunt d’actuacions, però, no serà pas l’únic. Se sumarà a les ajudes que encara s’estan donant per pal·liar els efectes de la covid-19 i a la voluntat de continuar col·laborant i cooperant entre totes les administracions i tots els equipaments i entitats que viuen de la cultura arreu del territori català. Tot plegat, per aconseguir que la cultura no torni a fer mai més un pas enrere, sinó tot el contrari: que s’adapti als nous temps, que atregui cada vegada més públic i més diversificat, i que es converteixi en un motor econòmic.

Un objectiu en el qual els diferents agents culturals ja fa temps que treballen mentre l’SPEEM va creixent cada vegada més. De fet, actualment està format per 243 equipaments públics que col·laboren plegats, amb la voluntat de consolidar l’activitat cultural de cada municipi i de distribuir-la de la forma més homogènia possible.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram