Les obres de la futura estació d’Ernest Lluch de l’L5 del metro, situada a la frontera del districte i l’Hospitalet, han entrat en una nova fase que comportarà talls durant tot el mes d’agost.

Divendres passat la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, i la de Mobilitat, Rosa Alarcón, van visitar les obres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcadessa de l’Hospitalet, Núria Marín. Les obres, doncs, afectaran les estacions de Collblanc i Can Vidalet, que estaran tallades entre el 29 de juliol i l’1 de setembre.

La parada d’Ernest Lluch, situada entre Collblanc i Pubilla Cases, permetrà la connexió amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix. Segons el conseller Calvet, “es preveu que es registrin a la nova estació uns 15.000 viatges diaris, dels quals un 15% correspondran a intercanvis amb el tramvia”.

Les obres actuals han de servir per habilitar l’interior de l’estació, fer els accessos, els acabats, les instal·lacions, un nou pou de ventilació i millorar el drenatge. La construcció de l’estació, que tindrà tres nivells, va començar el 2008 però va estar aturada entre el 2012 i el 2019. Ara, amb un pressupost de 15 milions d’euros, les obres duraran gairebé dos anys. L’estació, per tant, no entraria en funcionament fins a l’estiu del 2021 com a molt aviat.