Un moment de l’acte que es va fer dilluns. Foto: Twitter (@CDRLesCorts)

Les Corts té una nova associació de veïns. Es tracta de l’Associació de Veïns i Veïnes Independentistes de les Corts, que dilluns va celebrar la seva primera assemblea i que es presentarà oficialment el pròxim 12 d’octubre en un acte a les cinc de la tarda a la plaça Concòrdia.

Un dels quatre integrants de la junta, Àlex Gual, explica a Línia Les Corts que la decisió de crear l’associació es va prendre fa més d’un any quan un grup de veïns van voler fer un Sopar Groc. “Vam tenir moltes dificultats per muntar-lo i vam pensar que era el moment d’organitzar-nos”, explica Gual. “Les associacions de veïns actuals estan molt polititzades però no n’hi havia cap que representi l’independentisme, que és un gruix molt important del veïnat”, afegeix.

Gual explica que l’associació també s’ocuparà de temes que són estrictament del districte, com pot ser el projecte urbanístic de la Colònia Castells o l’Espai Barça, i també qüestions que tenen un perfil més polític, com ara els canvis al Nomenclàtor, la reivindicació de la Caserna del Bruc i de la Caserna de la Guàrdia Civil per als veïns o la participació, amb delegats actius, a la plataforma 1-O i a l’Entesa de les Corts per al Debat Constituent.