Teresa Cardona, en una imatge d’arxiu. Foto: Col·legi Canigó

La subdirectora del Col·legi Major Bonaigua, situat al barri de Pedrables, que també tenia el mateix càrrec a l’escola Canigó del barri Sant Gervasi-La Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi), Teresa Cardona, va morir dissabte en un accident d’autobús durant un viatge solidari a Costa d’Ivori.

Cardona encapçalava una expedició solidària formada per 27 alumnes ­–de segon de batxillerat de l’escola Canigó i universitàries del Col·legi Major Bonaigua­– i dues monitores d’aquestes dues escoles vinculades a l’Opus Dei. L’accident també va deixar 10 alumnes ferides, cap d’elles de gravetat.

Tot el grup s’havia desplaçat el dia abans a la capital econòmica d’aquest país africà, Abidjan, per participar en un camp de treball en una escola pública a la localitat de Yamoussoukro, la capital administrativa. Durant el trajecte entre Abidjan i Yamoussoukro un dels dos autobusos en què viatjava el grup va patir una punxada en una roda i el conductor va perdre el control del vehicle, que va acabar sortint de la carretera i va bolcar. De les 29 persones que formaven l’expedició, 24 van arribar ahir al migdia a Espanya, mentre que les cinc persones restants es preveu que rebin l’alta mèdica aviat i que tornin en els pròxims dies.

D’altra banda, està previst que el cadàver de Teresa Cardona, que en l’accident va morir a l’acte, sigui repatriat avui mateix.