Zona parc Colònia Castells

Una de les zones de l’antiga colònia on hi haurà el parc. Foto: Línia Les Corts

Continua la pressió perquè es facin canvis en el futur parc de la Colònia Castells. Tal com explica l’activista veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns de les Corts, Adela Agelet, els veïns no es van rendir quan l’Ajuntament va rebutjar a finals de setembre les seves al·legacions, sinó que van començar a traslladar més propostes de canvis. I fa pocs dies, diu Agelet, van enviar els plànols definitius del parc amb els canvis aplicats.

Un dels suggeriments, indica, és que els horts se situïn al costat del carrer Equador en comptes de davant de l’entrada del de Montnegre –on ara preveu la proposta municipal–. “Això fa que l’entrada sigui molt petita i que entrar sigui difícil, sobretot per a la gent gran”, recalca. D’altra banda, està clar que és important que hi hagi al barri més espais per fer activitats variades. És per això que una altra proposta de l’entitat veïnal, subratlla, és que la plaça verda proposada per l’Ajuntament sigui també una plaça polivalent, on es puguin fer diferents activitats i actes com “un berenar popular” o “concerts”. “Pot tenir una funció cívica important”, insisteix.

De moment, afegeix Agelet, no s’ha acceptat cap d’aquestes propostes. El que sí que ha aconseguit el veïnat, però, és que el projecte municipal prevegi més verd del que es projectava abans de les al·legacions. “Com que vam protestar, ara plantegen més arbres”, diu.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram