Concert Miki

Concert de Miki Núñez al carrer Martí i Franquès. Foto: Twitter (@mikinunez)

Les festes de la Mercè i la seva descentralització no han estat del gust de tothom. La Zona Universitària ha estat un dels punts afectats, ja que va acollir concerts el dia 23 i el 25 de setembre al parc de la Bederrida i al carrer de Martí i Franquès, respectivament. Ja abans que es produïssin els concerts, l’Associació de Veïns va fer una queixa formal on exposava que no se’ls havia informat correctament i que tampoc se’ls havia tingut en compte a l’hora de decidir com i on es farien els “macroconcerts” que acollirien “més de 30.000 espectadors”. A més, afegien que l’escenari estava enfocat de cara a la Diagonal, que és on queden els habitatges. Tant és així que el sismògraf de Geociències Barcelona, que també se situa al carrer Martí i Franquès, va detectar les ones sonores procedents dels altaveus.

L’Ajuntament de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb el Grup Prisa per a la realització d’aquests concerts en concret. És en aquest sentit on l’Associació de Veïns de Zona Universitària també posava fil a l’agulla demanant explicacions sobre el negoci que faria Prisa per organitzar els concerts en un espai públic. En canvi, l’Ajuntament es mostrava satisfet perquè es pogués traslladar a aquesta zona una part de la festa.

Molèsties de dia i de nit

Josep Maria Guillumet, de l’Associació de Veïns de la Zona Universitària, en declaracions a Línia Les Corts, ha fet una valoració un cop passada la Mercè i ha lamentat que fins a altes hores de la matinada els veïns van haver de sentir “molt soroll i molts cotxes”, a més de considerar que les molèsties no són només a la nit, sinó durant tot el dia. També ha afegit que s’han trobat brutícia als carrers de la zona i en major mesura al carrer Martí i Franquès, que va ser on es feien els concerts.

D’altra banda, ha reclamat que no es tornin a fer més concerts en aquesta zona, i en cas que es tornin a fer, demanaran que no s’allarguin fins a les 3 de la matinada, com passa a altres zones i que “sobretot no siguin multitudinaris, sinó molt més moderats”. Ha continuat dient que “pràcticament acabava de finalitzar el Festival Pedralbes” i s’ha “enllaçat amb la Mercè”. En la mateixa línia d’arguments, Guillumet insisteix a dir que no es volen convertir en una zona de concerts habituals.